Elsun zonnepanelen voor installateurs

Elsun zonnepanelen zijn een uitstekende toevoeging aan het assortiment van elke Nederlandse zonnepanelen installateur en wederverkoper. In een notendop: Van Hollandse bodem, zeer langdurige en betekenisvolle garanties, verantwoorde sourcing van alle materialen en een duurzaam, energiezuinig productieproces

Het is waar dat Elsun zonnepanelen wat duurder zijn dan panelen die uit China zijn gehaald. Een product duurzaam produceren in Nederland is duurder dan een Chinees product. Maar wij geloven dat de voordelen die daar tegenover staan het meer dan waard zijn, ook al betaalt de consument een iets hogere totaalprijs voor het gehele pakket van zonnepanelen, inclusief installatie. 

De hedendaagse Nederlandse consument vindt juist onze unique selling points, zojuist al benoemd, zeer relevant. Een lokaal product is goud waard. Een garantie waar je echt iets aan hebt: idem ditto! Duurzaamheid en energiezuinigheid staan bij velen hoog in het vaandel. Op al deze gebieden levert Elsun iets unieks, ideaal voor Nederlandse zonnepanelen installateurs.

Vraag snel onze prijzen en leveringsvoorwaarden aan en wordt ook installateur van Elsun’s Nederlandse zonnepanelen!

Elsun zonnepaneel | GB Premium 310 wp | Voor installateurs en huiseigenaren

Elsun GB Premium

Specificaties

 • Volledige productie van dit zonnepaneel vindt plaats in Nederland.
 • Vermogen per paneel: 310 wattpiek.
 • Laat meer zonlicht door 2,8mm low-iron glas.
 • Meer opname van zonlicht door antireflectie coating.
 • 5 busbars > meer transport van energie.
 • Luchtdichte verlijming (POE-lijmfolie) van de verschillende lagen > géén kans op delaminatie, vochtophoping en verkleuringen.
 • 25 jaar productgarantie, gegarandeerd door Elsun als Nederlandse zonnepanelen fabrikant.
 • Lineaire opbrengstgarantie na 25 jaar: 92,5%
 • Elk zonnepaneel wordt individueel viervoudig getest tijdens het productieproces. 
 • De wattpiek vermelding van 310 Wp wordt alleen afgegeven na een uitvoerige test.
 • Gemaakt volgens de volgende richtlijnen: IEC 61215:2005; IEC 61730-1:2013; IEC 61730-2:2012; IEC 61701:2011; IEC 62716:2013.
 • Klik hier voor de productspecificaties van het Elsun GB Premium zonnepaneel.

7 Argumenten om Elsun's Nederlandse zonnepanelen te verkopen

Als installateur wil je graag een product aanbieden dat interessant is voor je beoogde klanten. Bij een zonnepaneel zijn er meerdere kenmerken van belang; bijvoorbeeld de prijs, de kwaliteit en de garanties. Wij overtuigen je graag om het Nederlandse Elsun GB Premium zonnepaneel aan te bieden. 

De Nederlandse consument is op zoek naar een lokaal, duurzaam en eerlijk product en bovendien is zij bereid daar voor te betalen. De interesse naar een in Nederland gemaakt product is groter dan ooit en dit geldt zeker ook voor zonnepanelen. Als dat product dan niet alleen lokaal, maar ook nog op duurzame wijze gemaakt is, vormt dat de kers op de taart.

Verreweg de meeste panelen die in Nederland worden geïnstalleerd komen uit Azië. Bied je als Nederlandse installateur een echt Nederlands zonnepaneel aan, eventueel naast andere opties, dan kun je een klantengroep aanspreken die specifiek op zoek is naar een Nederlands zonnepaneel. Dat een Nederlands zonnepaneel wat duurder is dan een niet-Europees paneel komt voor de geïnformeerde consument niet als verrassing. 

De volledige productie van dit zonnepaneel vindt in Nederland plaats te Roden, Drenthe. Dit maakt de Elsun zonnepanelen meteen heel bijzonder, want Nederlandse zonnepaneel fabrikanten zijn op één hand te tellen. Voor installateurs bieden wij een gratis rondleiding op onze productie. Zie zelf hoe het productieproces in elkaar steekt, met een gedetailleerde uitleg onze experts. 

De grondstoffen voor het zonnepaneel kopen we zoveel mogelijk Europees in. Hier willen we ook tekst en uitleg over geven: wat zit er precies in het Elsun zonnepaneel? Een aantal onderdelen van onze huidige serie komt uit Azië: de zonnecellen komen uit Taiwan, de aluminium frames uit China, de glasplaten uit India. Daarnaast komen er grondstoffen uit Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Ons uiteindelijke doel van het maken van zonnepanelen is het meehelpen aan de wereldwijde energietransitie. Duurzaamheid en het efficiënt en zuinig omgaan met energie is daarom extreem belangrijk. Het dak van onze fabriekshal ligt vol met zonnepanelen die we zelf hebben gemaakt, maar liefst 1222 om precies te zijn. Deze panelen leveren meer dan genoeg energie om onze productie van alle stroom te voorzien.

We maken onder andere gebruik van Polyolefin verlijming en een extra stevige monolayer PET backsheet voor een product van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Daarom durven wij het aan om een zeer lange productgarantie aan te bieden van maar liefst 25 jaar. 

Daarnaast heb je als installateur te maken met een Nederlandse fabrikant, die de garantie gemakkelijk en lokaal kan afhandelen. Onze garantie is daarom een echt voordeel ten opzichte van andere leveranciers die aan de andere kant van de wereld zitten.

Onze opbengstgarantie is indrukwekkend: we garanderen dat onze zonnepanelen na 25 jaar nog steeds 92,5% vermogen leveren vergeleken met de originele opbrengst. Bij veel concurrenten vind je opbrengstgaranties van slechts 85% of lager en daarnaast is de periode vaak maar 10 jaar.

Wij hebben onze zonnepanelen uitvoerig laten testen, waardoor wij er van overtuigd zijn dat onze opbrengstgarantie realistisch is. Door een dergelijke opbrengstgarantie af te geven laten we zien hoeveel wij vertrouwen hebben in het Elsun GB Premium zonnepaneel.

Het gewicht per zonnepaneel is 15,6 kg door gebruik te maken van een kleine oppervlakte en 2,8mm glas. Door het relatief kleine gewicht en formaat is het zonnepaneel gemakkelijk te installeren.

Het Elsun GB Premium zonnepaneel heeft een relatief klein formaat (1625 x 989 x 35 mm), waardoor het vaak gunstig uitvalt bij de plaatsing, bijvoorbeeld door ze landscape te plaatsen onder een dakkapel, waar een groter paneel niet past.

Bij het testen en evalueren van zonnepanelen maken we gebruik van de zogenaamde NOCT (Normal Operating Cell Temperature). Dit is bedoeld als een realistische omgeving voor een zonnepaneel, met een aangepaste zoninstraling, windcondities en omgevingstemperatuur. Onder deze testomstandigheden presteert het Elsun GB Premium paneel uitzonderlijk goed met een NOCT* Wp/m2 van > 154Wp m2.

*STC: irradiance 1000W/m², cell temperature 25°C, AM 1,5G
*NOCT: irradiance 800W/m², ambient temperature 20°C, wind speed 1m/s, AM 1,5G

Wij verkopen onze panelen aan de installateur die naast zijn standaard assortiment een in Nederland gemaakt paneel wil aanbieden aan zijn particuliere klanten. Veelal worden onze panelen met micro-omvormers of optimizers verkocht waardoor de meerprijs van een totale set (met vergelijkbare Wp) tussen de 20% en 25% duurder is voor de eindklant. Veel eindklanten vinden de meerprijs van de panelen opwegen tegen de voordelen van een in Nederland geproduceerd Elsun zonnepaneel.

Hoeveel wattpiek (Wp) leveren Elsun zonnepanelen?

Elsun zonnepanelen zijn verkrijgbaar met een vermogen tot 315 Wp. Het is belangrijk te realiseren dat de Elsun panelen iets kleiner zijn dan andere panelen die meer Wattpiek leveren per paneel. Ze nemen dus minder ruimte in en je kunt soms meer panelen op het dak plaatsen, bijvoorbeeld op de beperkte ruimte onder een dakkapel.

Als je kijkt naar de opbrengt per oppervlakte van het paneel, dan doen de Elsun panelen het uitstekend vergeleken met de concurrentie. In vergelijking met andere fabrikanten heeft een ELSUN paneel zelfs de meeste opbrengst per m² onder normale weersomstandigheden (NOCT). Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de prestaties van Elsun zonnepanelen, naast de prestaties van andere merken panelen.

FabrikantZonnepaneelNOCT Wp/m2STC* WpNOCT* WpLengte mmBreedte mmGarantie
JinkoJKM360N-6TL3-B153,93602681692102925 jaar
ElsunGB High Efficiency 315 154,9315249162598925 jaar
ElsunGB Premium 305154,3305248162598925 jaar
TrinaTSM-390 DE09.08153,53902951754109615 jaar
JA Solar JAM54S31395/MR152,63952981722113412 jaar

*STC: irradiance 1000W/m², cell temperature 25°C, AM 1,5G

*NOCT: irradiance 800W/m², ambient temperature 20°C, wind speed 1m/s, AM 1,5G

Vraag onze prijzen en leveringsvoorwaarden aan