Zonnepanelen

Een goede investering, voor je portemonnee en het milieu. Door zonnepanelen te kopen verlaag je je maandlasten en draag je bij aan een schonere toekomst. Elsun produceert hoogwaardige en duurzame zonnepanelen die jaar in jaar uit op hetzelfde hoge niveau presteren en je woning voorzien van groene stroom.

Zonnepanelen zetten het gratis zonlicht om in stroom welke in je woning gebruikt kan worden voor alle elektrische apparaten. De zonnecellen in de panelen zorgen voor deze omzetting van licht naar stroom. Door een complete set van 12 Elsun GB premium zonnepanelen te kopen kan een gemiddeld huishouden jaarlijks net zoveel stroom opwekken als dat er aan stroom nodig is. De terugverdientijd van geïnstalleerde zonnepanelen is met de stroomtarieven van 2023 5 tot 6 jaar. De betaalde BTW kan in 2022 teruggevraagd worden bij de belastingdienst; hoe dit moet en waar je op moet letten lees je uitgebreid op de website van Milieucentraal. Vanaf 2023 is terugvragen van de BTW niet meer nodig.

Met de Elsun GB Premium heeft Elsun een aanbod voor op schuine daken en voor op platte daken. De GB Premium is een mooi afgewerkt en fraai paneel met een zwart frame en een zwarte backsheet waardoor deze minder opvalt op een schuin dak welke zichtbaar is vanaf de straat.

De 25 jaar garantie van de Elsun zonnepanelen geven wij zowel op het product als op het vermogen. Door uitvoerige levensduurtesten bij het onderzoeksinstituut TNO zijn wij er van overtuigd dat met de keuze van duurdere en hoogwaardige materialen onze panelen beter en langer presteren in het Nederlandse klimaat.

Elsun assortiment Nederlandse zonnepanelen

Elsun GB Premium | 310 wp

Elsun GB Green | 200 wp

**Nieuw** Elsun GB Green

Nieuw in ons assortiment is de GB Green: een zonnepaneel met groene camouflage. Het groene zonnepaneel is daadwerkelijk groen en past hierdoor beter in een natuurlijk landschap. Het glas van dit zonnepaneel wordt bedrukt met een groene afbeelding. Om zo veel mogelijk vermogen op te wekken wordt gebruik gemaakt van ronde stipjes om de afbeelding vorm te geven. Het vermogen van de Elsun GB Green is 235Wp. De afmetingen zijn 1625 x 989 x 35 mm dit betekent dat de opbrengst per vierkante meter ongeveer 150Wp is.

De achterzijde bestaat uit een hoogwaardige backsheet. Ook wordt er POE folie gebruikt zoals in alle Elsun zonnepanelen. Tussen de lagen bevinden zich de PERC-zonnecellen. Door de combinatie van het geharde glas, de folie én de energieke PERC-zonnecellen wordt er meer zonne-energie omgezet in stroom.