Elsun zonnepanelen voor huiseigenaren

Veel van onze zonnepanelen eindigen op de daken van huizen. Het is dan ook een fantastische investering om zonnepanelen op je dak te leggen. Binnen een jaar of 7 verdien je het aankoopbedrag terug en daarna kun je nog vele jaren van gratis energie genieten. Met Elsun zonnepanelen maak je een duurzame keuze voor de toekomst, niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor de toekomst van de wereld in de transitie naar duurzame energie. 

Elsun helpt mee aan deze transitie door vele huiseigenaren van zonnepanelen te voorzien. Daarom werken wij samen met gecertificeerde installateurs die onze Elsun zonnepanelen op je dak kunnen installeren. We brengen je graag in contact met deze installateurs. Vraag direct een offerte aan bij één van onze installateurs.

Elsun zonnepaneel | GB Premium 310 wp | Voor installateurs en huiseigenaren

Elsun GB Premium

De voordelen op een rij

  • In Nederland geproduceerd en dus zonder kinder- of slavenarbeid gemaakt.
  • 25 jaar productgarantie, gegarandeerd door Elsun als Nederlandse fabrikant.
  • Lineaire opbrengstgarantie na 25 jaar: 92,5%
  • Energiezuinig en duurzaam productieproces.
  • Elk zonnepaneel wordt individueel viervoudig getest tijdens het productieproces. 
  • De wattpiek vermelding van 310 wp wordt alleen afgegeven na een uitvoerige test.
  • Alle onderdelen hebben een verantwoorde herkomst.
  • Klik hier voor de productspecificaties van het Elsun GB Premium zonnepaneel.

Wat wil je nog meer weten?

Bij Elsun geloven we in het verstrekken van zoveel mogelijk relevante informatie. Zo kun jij als huiseigenaar de juiste keuzes maken. Lees hieronder de antwoorden op gangbare vragen. Heb je nog aanvullende vragen? Stuur ons dan gerust een bericht via ons contactformulier.

Onze zonnepanelen worden in Nederland geproduceerd, uitvoerig getest en zijn van premium kwaliteit. Bovendien bieden wij zeer royale garanties: 25 jaar fabrieksgarantie op het product en een 25 jaar lineaire opbrengsgarantie van 92,5%. 

Door Elsun zonnepanelen aan te schaffen, krijg je een betrouwbaar, Nederlands product waar je minstens 25 jaar plezier van hebt. Klinkt niet gek, toch?

We werken samen met een aantal gecertificeerde installateurs die Elsun zonnepanelen installeren. Je kunt daar het gehele aankoop- en installatieproces doorlopen. Wij verkopen momenteel niet direct aan huiseigenaren, maar enkel aan installateurs. Bekijk hier meteen onze lijst met installateurs waar wij mee samen werken.

Onderaan deze pagina kun je een contactformulier invullen om een offerte aan te vragen. Wij sturen deze offerte door aan één of meerdere van onze partners.

Dit hangt natuurlijk af van de installateur die je uiteindelijk kiest, maar in principe worden de zonnepanelen op één dag geïnstalleerd. De zonnepanelen worden met omvormers op het dak gezet, waarna er een aansluiting komt naar de meterkast. Via een app kun je daarna kijken hoeveel je zonnepanelen opleveren.

We bieden een tweevoudige garantie op alle Elsun zonnepanelen. 

  • Productgarantie van 25 jaar: we garanderen dat het product 25 jaar werkt. 
  • Lineaire opbrengstgarantie van 92,5%: we garanderen dat de zonnepanelen na 25 jaar nog steeds 92,5% van het originele vermogen leveren.

Het unieke aan de garantie op Elsun zonnepanelen is dat het om een Nederlandse fabrikant gaat die deze garanties lokaal kan vervullen. 

Elsun GB Premium zonnepanelen zijn verkrijgbaar met een vermogen tot 310 Wp. In vergelijking met andere fabrikanten heeft een ELSUN paneel de meeste opbrengst per m² onder normale weersomstandigheden (NOCT).

FabrikantZonnepaneelNOCT Wp/m2STC* WpNOCT* WpLengte mmBreedte mmGarantie
JinkoJKM360N-6TL3-B153,93602681692102925 jaar
ElsunGB High Efficiency 315 154,9315249162598925 jaar
ElsunGB Premium 305154,3305248162598925 jaar
TrinaTSM-390 DE09.08153,53902951754109615 jaar
JA Solar JAM54S31395/MR152,63952981722113412 jaar


*STC: irradiance 1000W/m², cell temperature 25°C, AM 1,5G
*NOCT: irradiance 800W/m², ambient temperature 20°C, wind speed 1m/s, AM 1,5G

Jazeker, Elsun zonnepanelen zijn wat kleiner van formaat dan de meeste andere zonnepanelen (1625x989x35 mm) . Hierdoor kun je ze vaak makkelijker neerleggen onder een dakkapel waar je beperkte ruimte hebt. Voor het formaat leveren onze panelen bovendien een ruime hoeveelheid WattPiek. 

Een zonnepaneel wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen zoals een glasplaat, folie en natuurlijk zonnecellen. Voor al deze onderdelen hebben we gezocht naar opties van uitstekende kwaliteit, die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. 

Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk in Europa te kopen. Zo komt onze Backsheet uit België en onze Junctionbox uit Duitsland. Onze zonnecellen worden gemaakt in Taiwan. 

Het gehele productieproces van onze zonnepanelen vindt plaats in Nederland. Het Elsun GB Premium paneel wordt in elkaar gezet en uitvoerig getest op onze productielijn in Roden, Drenthe. 

Het gehele productieproces vindt plaats aan onze productielijn in Roden, Drenthe. Op het dak van de fabriekshal liggen honderden Elsun zonnepanelen en die leveren meer stroom op dan benodigd voor het produceren van zonnepanelen. We zijn er trots op dat we daarom kunnen zeggen dat ook het productieproces energiezuinig en duurzaam is. 

Een deel van de productie van het Elsun zonnepaneel is geautomatiseerd en een deel wordt manueel gedaan, maar alles vindt plaats aan dezelfde productielijn. 

Tijdens het volledige productieproces wordt elk zonnepaneel maar liefst vier keer getest. Twee keer wordt er getest op eventuele voor het oog onzichtbare scheurtjes en onvolkomenheden. Daarnaast vinden er nog twee tests plaats: hi-pod en sun simulator. De eerste test de veiligheid van het paneel. Zo is het paneel veilig om geïnstalleerd te worden. De sun simulator test het daadwerkelijke geleverde vermogen van het paneel. Zo kunnen we met een gerust hart een 310 Wp vermogen afgeven.

Vraag een offerte aan

Gebruik onderstaand formulier om direct een offerte aan te vragen bij ons netwerk van installateurs. We zullen de opgegeven informatie doorsturen en je ontvangt vervolgens een uitgebreide reactie van één van onze partners uit je eigen regio.