Zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit

Zonnepanelen ELSUN

ELSUN, de fabrikant dichtbij.

Kiezen voor de allerbeste kwaliteit zonnepanelen, is wanneer je kiest voor ELSUN. ELSUN produceert zijn zonnepanelen bij je 'om de hoek', in het Drentse Roden en dat biedt voordelen. Wij maken gebruik van alleen de beste materialen, beschikken over 'state-of-the-art' productiefaciliteiten en doen uitvoerige kwaliteitscontroles.

Al ruim 70 jaar produceren we duurzame energiebesparende producten waarbij kwaliteit en garantie altijd leidend zijn geweest. Het zit in ons bloed. Onze zonnepanelen produceren we dan ook met de doelstelling een zo hoog mogelijke productgarantie te kunnen geven. En we werken samen met gespecialiseerde installateurs. Gedegen advies is immers even belangrijk als een goed zonnepaneel. 

Glasheldere zonnepanelen

Zonnepanelen worden opgebouwd uit een aantal materialen. Te beginnen met het voorzijdeglas. Dit speciale glas kan alle lichtfrequenties opvangen en doorlaten. En is behandeld met een coating die de levensduur verlengt. Op het voorzijdeglas wordt een soort lijmlaag gelegd, PolyOlefin Encapsulant (POE). Deze 'lijm' versmelt de diverse onderdelen aan elkaar en zorgt ervoor dat er één stevig paneel ontstaat. De grootste voordelen van POE ten opzichte van andere soorten materiaal zoals EVA zijn:

  • materialen versmelten stabieler met elkaar
  • de lagen worden beter afgedicht, voorkomt delaminatie
  • het trekt geen vocht aan, is vochtwerend

Op de eerste laag POE worden vervolgens de zonnecellen gelegd, gevolgd door nog een laag POE en het achterzijdeglas, ook wel backsheet genoemd. Bij de productie van glas-glas zonnepanelen wordt vervolgens nog een frame om het geheel gezet voor optimale stevigheid. Als laatste wordt aan de achterzijde van het paneel een aansluitdoos -junction box- bevestigd die de stroom naar de elektriciteitskabel transporteert.

Glas-backsheet zonnepanelen

Zonnepanelen NIEUW

ELSUN GB Premium

Hoge opbrengst met een bijzonder mooi zwart paneel.

De ELSUN GB Premium is een full black paneel met een hoog rendement die dankzij zijn strakke uitstraling perfect past op ieder dak.

Gegarandeerd goed

Om optimale rendement te leveren en zekerheid te bieden worden onze zonnepanelen aan zeer strenge kwaliteitscontroles onderworpen. Deze controles doen we niet alleen voor, tijdens en na het productieproces in onze eigen fabriek, maar wordt ook door een onafhankelijk instituut gedaan. Dit conform de voor zonnepanelen geldende eisen, getest en gecertificeerd.
Zo ben je zeker van de beste kwaliteit en kunnen wij je de productgarantie bieden die nodig is.