Elsun in Solar Magazine, mei 2023

elsun-jakob-jan

Solar Magazine kwam langs voor een interview met Elsun, om eens te zien hoe de zaken ervoor staan. Altijd leuk, wij vertellen graag en met trots over ons bedrijf, waar we voor staan en wat we van plan zijn. Hier alvast een greep uit het artikel:

“In 2018 kwam het nieuws dat Nederland een zonnepaneelfabrikant rijker was: Elsun. Het initiatief kwam uit de koker van de Europese speler in tochtwering Elton, het bedrijf van de familie Dijksterhuis. Elsun leverde begin 2019 de eerste zonnepanelen uit. … Dijksterhuis omschrijft het opzetten van Elsun als een intensieve en uitdagende tijd. ‘Het was een strijd om hier te komen, maar het is nu een gezond bedrijf met een mooie toekomst.’”

Wat zijn onze toekomstplannen bij Elsun?

“Elsun komt met 2 nieuwe producten die de huidige positie verder moeten versterken. Het introduceerde onlangs GB Green: een zonnepaneel van 265 wattpiek met groene camoufl agebedrukking die goed opgaat in een natuurlijk landschap. Daarnaast heeft het een zonnepaneel in ontwikkeling op basis van het huidige ‘kleine’ formaat maar met G12-zonnecellen – 1/6 cuts – dat een vermogen van 330 wattpiek moet krijgen. ‘Die zonnepanelen moeten ons nog meer wind in de zeilen geven’, stelt Dijksterhuis. ‘Volgend jaar gaan we de productie verder opschalen. Een megagrote speler worden was nooit het doel. We doen dit omdat we het leuk en belangrijk vinden. Het is gewoon fantastisch dat wij dit als familiebedrijf hebben bereikt en nu kunnen verder bouwen aan een duurzame toekomst.” 

Lees het gehele artikel in de digitale Solar Magazine, onderaan deze pagina.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

De CO2 impact van zonnepanelen

Hoeveel kg CO2 komt er vrij bij het productieproces van een Elsun zonnepaneel en hoe snel wordt dit gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie?

De Recyclebaarheid van (Elsun) Zonnepanelen

Bij Elsun krijgen we vaak de vraag of zonnepanelen gerecycled kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen gerecycled worden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.