Komende zaterdag, 16 september, Open Energiedag bij Elsun

open-energiedag-bij-elsun-2023

Komende zaterdag (16 september) is er een open dag bij de zonnepanelenfabriek van Elsun in het kader van de Open Energiedag en The Elsun Experience. We hebben een rijdende koffiebar geregeld voor heerlijke koffie en wafels (PeppieKoffie).

Op de open dag kun je het gehele productieproces van het Elsun zonnepaneel (de Elsun GB Premium) op de voet volgen. Vanaf het begin met robots die de glasplaten oppakken en klaarleggen, naar de stringer die de zonnecellen aan elkaar soldeert, tot het lamineren en uitgebreid controleren van elk individueel zonnepaneel. Elk half uur begint er een rondleiding waar je je bij aan kunt aansluiten.

Er zal ook een rijdende steiger met elektrische lift te zien zijn; een dergelijke steiger wordt regelmatig gebruikt bij het installeren van de zonnepanelen op daken. Zo kan er veilig gewerkt worden op hoogte.

Altijd al willen zien hoe zonnepanelen gemaakt worden? Kom naar Elsun, 16 september 2023!

Waar: 2e Energieweg 5, 9301 LL Roden
Wanneer: 10:00 tot 15:00

Tweede locatie

Een tweede locatie in de regio die meedoet, is het zonnepark Zomerbad Peize (website). Dit is een zonnepark met 432 Elsun zonnepanelen. 

Het zonnepark is te bezoeken van 10:00 tot 14:00. Adres: Smeerveensedijk 2, 9321 XB Peize.

Robot voor zonnepanelen productie
De stringer aan het werk
Elektrische steigerlift bij een installatie ergens in Groningen

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

The Elsun Experience

Vanuit klanten die Elsun zonnepanelen op hun dak willen laten plaatsen, krijgen wij regelmatig de vraag of ze ook het productieproces van de zonnepanelen in het echt kunnen bekijken. Daarom roepen we de “Elsun Experience” in het leven!

Open Energiedag 2023

Hoe worden Nederlandse zonnepanelen gemaakt? Kom op de Open Energiedag bij Elsun in Roden om het met eigen ogen te bekijken. Onze volledige productielijn zal toegankelijk zijn voor het publiek!