Open Energiedag bij Elsun, 16 september

open-energiedag-bij-elsun-2023

Komende zaterdag (16 september) is er een open dag bij de zonnepanelenfabriek van Elsun in het kader van de Open Energiedag en The Elsun Experience. We hebben een rijdende koffiebar geregeld voor heerlijke koffie en wafels (PeppieKoffie).

Op de open dag kun je het gehele productieproces van het Elsun zonnepaneel (de Elsun GB Premium) op de voet volgen. Vanaf het begin met robots die de glasplaten oppakken en klaarleggen, naar de stringer die de zonnecellen aan elkaar soldeert, tot het lamineren en uitgebreid controleren van elk individueel zonnepaneel. Elk half uur begint er een rondleiding waar je je bij aan kunt aansluiten.

Er zal ook een rijdende steiger met elektrische lift te zien zijn; een dergelijke steiger wordt regelmatig gebruikt bij het installeren van de zonnepanelen op daken. Zo kan er veilig gewerkt worden op hoogte.

Altijd al willen zien hoe zonnepanelen gemaakt worden? Kom naar Elsun, 16 september 2023!

Waar: 2e Energieweg 5, 9301 LL Roden
Wanneer: 10:00 tot 15:00

Tweede locatie

Een tweede locatie in de regio die meedoet, is het zonnepark Zomerbad Peize (website). Dit is een zonnepark met 432 Elsun zonnepanelen. 

Het zonnepark is te bezoeken van 10:00 tot 14:00. Adres: Smeerveensedijk 2, 9321 XB Peize.

Robot voor zonnepanelen productie
De stringer aan het werk
Elektrische steigerlift bij een installatie ergens in Groningen

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

De CO2 impact van zonnepanelen

Hoeveel kg CO2 komt er vrij bij het productieproces van een Elsun zonnepaneel en hoe snel wordt dit gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie?

De Recyclebaarheid van (Elsun) Zonnepanelen

Bij Elsun krijgen we vaak de vraag of zonnepanelen gerecycled kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen gerecycled worden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.