Elsun bij Techniek Tastbaar in Leek

elsun-tastbaar-techniek-3

Voor de tweede keer was Techniek Tastbaar bij rsg de Borgen in Leek. Elsun was ook deze keer aanwezig. Een mooi moment om de mogelijkheden van zonnepanelen te laten zien aan de komende generatie! 

Bij de workshop van Elsun konden scholieren een zonnepaneel bevestigen aan een ventilatortje, door het te solderen. Een praktische toepassing van zonne-energie, die meteen zichtbaar gemaakt kan worden door een draaiende ventilator. In totaal zijn er ruim 300 setjes aan elkaar gesoldeerd. 

De dag zelf werd door ruim 2000 mensen bezocht. Het belang van techniek is zo weer even onder de aandacht gebracht bij de volgende generatie. Voor een speler in de maakindustrie zoals Elsun is techniek natuurlijk essentieel. We hopen dat vele scholieren de stap zullen maken naar een technische opleiding, want we hebben ze keihard nodig de komende decennia!

Tot volgend jaar, want dan zijn wij er natuurlijk ook weer bij!

Over Techniek Tastbaar:

“Er wordt door heel veel mensen met de beste bedoelingen gesproken over techniek maar volgens ons is het heel belangrijk dat meer jonge leerlingen techniek gaan doen/ervaren en weten welke technische bedrijven er in hun regio zitten en vooral wat doen die bedrijven dan. Techniek Tastbaar past heel goed binnen LOB, loopbaan oriëntatie en begeleiding! In 2015 begonnen met 1 event en uitgegroeid tot een bekend begrip met in 2023 de 50tigste editie. De telkens weer super positieve energie op de dag van het event geeft ons het gevoel dat we samen met de scholen en bedrijven een belangrijke rol vervullen voor de promotie van Techniek!” (Website)

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

De CO2 impact van zonnepanelen

Hoeveel kg CO2 komt er vrij bij het productieproces van een Elsun zonnepaneel en hoe snel wordt dit gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie?

De Recyclebaarheid van (Elsun) Zonnepanelen

Bij Elsun krijgen we vaak de vraag of zonnepanelen gerecycled kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen gerecycled worden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.