Verslag van Open Dag bij Elsun

Op 16 september was het dan zover: de eerste open dag bij Elsun!

Op 16 september was het dan zover: de eerste open dag bij Elsun! We willen vanuit Elsun iedereen hartelijk bedanken voor hun komst. Dankzij jullie was het een gezellige en doeltreffende dag. In totaal mochten we ongeveer 200 bezoekers verwelkomen. Dankzij de lekkere koffie en verse wafels van Peppie&Koffie konden alle bezoekers ook een heerlijke versnapering nuttigen, om de net afgelegde rondleiding na te bespreken.

Peppie & Koffie zorgden voor heerlijke versnaperingen en de nodige boost aan cafeïne

Om alle bezoekers de fijne kneepjes van het productieproces van zonnepanelen bij te brengen, werden er gedurende de hele dag uitgebreide rondleidingen gegeven. Van het aan elkaar “stringen” van de zonnecellen, tot het solderen van de draden; van het lamineren (bakken) van de zonnepanelen, tot het framen en uitgebreid controleren van elk zonnepaneel: het productieproces heeft nogal wat voeten in de aarde. Genoeg om uit te leggen. dus Het was voor de bezoekers opletten geblazen!

Tijdens de rondleiding konden de bezoekers elke hoek van de productiehal met eigen ogen bekijken

Het blijft bijzonder om in Nederland zonnepanelen te maken en we doen dit dan ook met heel veel passie en enthousiasme. Met alle plezier delen we dit met de mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, de energietransitie, of gewoon gefascineerd zijn door de techniek achter zonne-energie.

Daarom zijn we van plan om vanaf nu jaarlijks een open dag geven. Uiteraard berichten we erover op ons blog als er weer een open dag aan komt. Bedankt voor je komst en wellicht tot ziens! Mocht je deze open dag gemist hebben, dan verwelkomen we je graag bij de volgende open dag bij Elsun.

Zelf Nederlandse zonnepanelen op je dak? Kijk bij onze installatie-partners voor een installateur in jouw buurt! Of vraag meteen een offerte aan via ons aanvraagformulier.

 
Een robot doet het zware werk bij de open dag bij Elsun.
Indrukwekkende robots doen het zware werk
In deze machine worden de zonnepanelen gelamineerd, als in een oven gebakken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

De CO2 impact van zonnepanelen

Hoeveel kg CO2 komt er vrij bij het productieproces van een Elsun zonnepaneel en hoe snel wordt dit gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie?

De Recyclebaarheid van (Elsun) Zonnepanelen

Bij Elsun krijgen we vaak de vraag of zonnepanelen gerecycled kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen gerecycled worden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.