Zonnepanelen die minder opvallen | Elsun GB Green

Groen zonnepaneel

Normaal gesproken zijn we bij Elsun alleen bezig met zwarte zonnepanelen. Deze zwarte panelen hebben een mooi strak uiterlijk en voegen iets toe op bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Maar het kan ook anders: we hebben een nieuw zonnepaneel ontwikkeld, de Elsun GB Green

Het idee achter dit zonnepaneel is dat het minder opvalt in groene omgevingen. Meer dan dat, de kleine dots die op het glas gedrukt worden kunnen in alle mogelijke kleuren en patronen ontworpen worden. Het paneel is zo volledig customizable.

Deze zonnepanelen vallen nauwelijks op door de groene camouflage kleuren. Het groene zonnepaneel is daadwerkelijk groen en past hierdoor beter in het landschap. Het glas van dit zonnepaneel wordt bedrukt met een groene afbeelding. Om zoveel mogelijk vermogen op te wekken wordt gebruik gemaakt van ronde stipjes om de afbeelding vorm te geven. Het vermogen van de Elsun GB Green is 200Wp. De afmetingen zijn 1625 x 989 x 35 mm dit betekend dat de opbrengst per vierkante meter meer dan 120Wp is.

De achterzijde bestaat uit een hoogwaardige backsheet. Ook wordt er POE folie gebruikt zoals in alle Elsun zonnepanelen. Tussen de lagen bevinden zich de PERC-zonnecellen. Door de combinatie van het geharde glas, de folie én de energieke PERC-zonnecellen wordt er meer zonne-energie omgezet in stroom.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nieuws

Lees meer

De CO2 impact van zonnepanelen

Hoeveel kg CO2 komt er vrij bij het productieproces van een Elsun zonnepaneel en hoe snel wordt dit gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie?

De Recyclebaarheid van (Elsun) Zonnepanelen

Bij Elsun krijgen we vaak de vraag of zonnepanelen gerecycled kunnen worden. In dit artikel leggen we uit hoe zonnepanelen gerecycled worden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.